Idag har jag bakat till Cornelia's 4 års kalas det blev Daimkaka, sommarkaka och choklad bollar...en liiten miss med Daimkakan...men helt klart ätbar dock inte så fin...måste nog baka mera + en ny daimkaka :-)
Dagen har inte bjudit på så mycket "hundtid" så sambon tog barnen och gick upp och läste och nattade dom och jag och Qatrin & Britta tog en promenad, underbart väder!
Daimkaka
Ingredienser:
5 ägg
7 dl strösocker
3,75 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
Glasyr:
250 g margarin
3,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 äggulor
3 tsk kakao
3 dubbeldaim
Gör så här:
Vispa äggen och sockret poröst.
Blanda sedan i de torra ingredienserna.
Smörj en långpanna och häll i smeten.
Grädda i 175 grader i 20-25 minuter.
Nagga kakan efter gräddningen mycket med en gaffel.
Glasyr:
Koka upp margarin, sockret och vaniljsockret, vispa hela tiden.
Koka tills det tjocknar.
Dra från plattan och vispa i äggulor och kakao.
Bredes på den varma kakan, hacka daimen m y c k e t fint och strö över kakan
Njuuut!!!
Natti, natti!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar