
Basrecept muffins
ca 15 normalstora
Ingredienser
100 g margarin¾ dl mjölk 1½ dl Dansukker Råsocker Strö eller Dansukker Strösocker
2 ägg1 tsk bakpulver
2 msk Marsanpulver eller 1½ msk potatismjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker2½ dl vetemjöl
1. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt, men kok inte.
2. Vispa upp ägg och socker lätt.
3. Blanda vetemjölet med bakpulver, Marsanpulver och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten.
Låt gärna smeten vila i kylskåp över natten, då får du extra toppiga fina muffins.
4. Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt.
1. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt, men kok inte.
2. Vispa upp ägg och socker lätt.
3. Blanda vetemjölet med bakpulver, Marsanpulver och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten.
Låt gärna smeten vila i kylskåp över natten, då får du extra toppiga fina muffins.
4. Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt.
Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 12 minuter.
Variationer:
Variationer:
Tillsätt 0,5 g saffraneller2 msk kakao eller1½ dl hackad chokladellerrivet skal från 1 citroneller1½ dl färska eller djupfrysta bäreller2-3 tsk pepparkakskryddoreller1½ dl russinellerkaneldoppade äppleklyftor
Garnera meddoftat Dansukker Florsocker, gör gärna schabloner att lägga på kakan innan du doftar över sockretellerglasyr,
Garnera meddoftat Dansukker Florsocker, gör gärna schabloner att lägga på kakan innan du doftar över sockretellerglasyr,
2 dl Dansukker Flor med choklad- eller jordgubbssmakellerDansukker Pärlsocker, gärna Dekorationspärlellermed mandel och nötterelleren kombination av flera alternativ
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar